Stel je eigen ItaliŽ reis samen met de bouwstenen van ItaliŽ online. Reis per (huur)auto en slaap in een kasteel tussen de heuvels of in agriturismo's op afwisselende locaties. Italie Online
Aanmelden Nieuwsbrief

Vakantiehuizen Toscane
home | sitemap | contact   
ItaliŽ, officieel de Italiaanse Republiek, is een land in Zuid-Europa. Ten noorden grenst ItaliŽ aan Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk en SloveniŽ. De rest van het land wordt omringd door de Tyrreense Zee, de Middellandse Zee, de Ionische Zee en de Adriatische Zee. De eilanden SiciliŽ, SardiniŽ en Elba en een aantal kleinere eilanden behoren ook tot ItaliŽ.

 

Waarom Italie?

La bella Italia! Bezoek het mooie Firenze, dť bakermat van de Renaissance. In deze cultuurstad bij uitstek doe je de inspiratie op van Italiaanse meesters als Michelangelo en Leonardo da Vinci.


Proef een echte cappuccino in Cafť Santí Eustachio in Rome, op enkele stappen van het goddelijke Pantheon. Volgens kenners de bťste cappuccino sinds de jaren í40!


In Milaan is het moeilijk kiezen. Wil je shoppen bij Armani of Prada? Een knappe operavoorstelling bijwonen? Of toch maar liever een avondje AC Milan?


La dolce vita in Toscane! Geniet van de groene heuvels, de typische cipressen of de wijngaarden van de Chianti-streek. Geen wonder dat dit ťťn van Guy Verhofstadts favoriete vakantieplekken is!


Napels zien en dan sterven, schreef Goethe. Dat geldt evenzeer voor het Nationaal Archeologisch Museum te Napels, ťťn van de belangrijkste archeologische musea ter wereld. Hier bewonder je talrijke vondsten uit het Romeinse Pompeii.


Geniet ook volop van de mediterrane zon! Met een 8.000 kilometerlange kust is ItaliŽ een prima bestemming om zalig te liggen niksen op het strand.
Dolce farniente!


Voor de mooie natuur moet je in Costiera Amalfitana in Campania zijn. Volgens velen ťťn van de mooiste kusten ter wereld. Op deze plek gebruikt men steevast citroenen in de gerechten, zelf in likeur. Je raadt het al , dit is de streek van Limoncello!


Beste lekkerbekkenÖ. ItaliŽ is natuurlijk ook een gastronomisch paradijs! Begin alvast te watertanden bij dit menu van pizza's, pasta's, risotto's, carpaccio, tiramisý, olijven en heerlijke ijs!
Meer heerlijke recepten uit ItaliŽ


Ontdek de mooiste kunstschatten van de Grieken, Romeinen en Arabieren. We zijn nu in SiciliŽ. De plek waar je eeuwenoude cultuur opsnuift met op de achtergrond een azuurblauwe zee. Wist je dat je de Etna, de grootste nog actieve vulkaan van Europa, ook kunt bezoeken?


En tot slot is er het romantische VenetiŽ! Samen gondelen over de kanalen, wandelen over de bruggetjes langs de prachtige paleizen of rustig een gezellig cafeetje bezoeken. VenetiŽ was trouwens de geliefkoosde bestemming van Shakespeare zelf!

Vakantiewoningen Toscane

Meer informatie: | Adverteren | Disclaimer