Stel je eigen ItaliŽ reis samen met de bouwstenen van ItaliŽ online. Reis per (huur)auto en slaap in een kasteel tussen de heuvels of in agriturismo's op afwisselende locaties. Italie Online
Aanmelden Nieuwsbrief

Vakantiehuizen Toscane
home | sitemap | contact   
ItaliŽ, officieel de Italiaanse Republiek, is een land in Zuid-Europa. Ten noorden grenst ItaliŽ aan Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk en SloveniŽ. De rest van het land wordt omringd door de Tyrreense Zee, de Middellandse Zee, de Ionische Zee en de Adriatische Zee. De eilanden SiciliŽ, SardiniŽ en Elba en een aantal kleinere eilanden behoren ook tot ItaliŽ.

 

Pisa
Pisa, stad in het charmante Toscane, verwierf (natuurlijk!) vooral bekendheid met haar scheve toren. Dat is natuurlijk een dooddoener, maar ťťns in je leven moet je dat toch wel eens gezien hebben. Die rare toren vind je op de Campei dei Miracoli, Ďhet veld der wonderení, en spreekt tot ieders verbeelding. Want het is echt een mirakel dat hij nog niet omviel!

Pisa zelf is de hoofdstad van de gelijknamige provincie, op een boogscheut van het erg mooie Lucca en niet ver van Firenze (oftewel Florence). Dit is dan ook dť uitvalsbasis voor uitstapjes naar die Toscaanse pareltjes van steden.

Maar Pisa hoeft voor hen niet onder te doen. Van de 11de tot de 13de eeuw beleefde ze haar hoogtepunt als haven- en handelsstad. Die bloeiperiode heeft natuurlijk haar sporen achtergelaten. Langs de oevers van de Arno, de rivier die de stad in tweeŽn splijt, staan bijvoorbeeld waarlijk magistrale gebouwen die de pracht en praal uit vroegere tijden weerspiegelen.


Charmante bevolking

De Italiaanse chauvinistische trekjes hebben zich blijkbaar (gelukkig!) niet door de stevige muurvestingen van Pisa kunnen wurmen. Want hier tref je een charmante bevolking aan die haar best doet om - in tegenstelling tot andere delen van Toscane - ook een mondje Engels en Duits te praten. Ook arrogantie lijkt mijlenver weg, wanneer Italiaans gezang 'ŗ la Puccini' de straten vult!

Misschien heeft het lekker weertje wel iets met hun bovenste beste stemming te maken? De temperatuur ligt hier vanaf juni tot de nazomer overdag altijd boven de 20įC en in de zomer kan die gemakkelijk pieken van 35įC bereiken. Terrasjes nodigen je dan overal uit om simpelweg te genieten van een Italiaanse Ďespressoí of uitzinnig geparfumeerde Ďgelatií (ijs). De geur van versgebakken Italiaanse pizza brengt je het water in de mond en een rijke cultuur wacht om door jou ontdekt te worden.

Pisa is ItaliŽ op haar best: gracieus en onnavolgbaar mooi!

Vakantiewoningen Toscane

Meer informatie: | Adverteren | Disclaimer