Stel je eigen ItaliŽ reis samen met de bouwstenen van ItaliŽ online. Reis per (huur)auto en slaap in een kasteel tussen de heuvels of in agriturismo's op afwisselende locaties. Italie Online
Aanmelden Nieuwsbrief

Vakantiehuizen Toscane
home | sitemap | contact   
ItaliŽ, officieel de Italiaanse Republiek, is een land in Zuid-Europa. Ten noorden grenst ItaliŽ aan Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk en SloveniŽ. De rest van het land wordt omringd door de Tyrreense Zee, de Middellandse Zee, de Ionische Zee en de Adriatische Zee. De eilanden SiciliŽ, SardiniŽ en Elba en een aantal kleinere eilanden behoren ook tot ItaliŽ.

 

Milaan

Milaan is de meest noordelijke stad van de Italiaanse laars, en dat voel je. Dynamisch, vergeleken met de Zuiderse nonchalance die ons (als we echt eerlijk zijn) wel eens danig op de heupen werkt als we snel bediend willen worden in een winkel of aan een museumkassa. Nee, in Milaan wordt er gewťrkt, wat ze meteen tot het universele firmament katapulteerde van kledingcouture en design. Een actief soort levensgenieterij die ons, Belgen, wel bevalt van de Milanesi, die men ook wel Meneghini of Ambrosiani noemt.

Dat je hier, in de hoofdstad van Lombardije, niet ver bent van de grote meren en op een boogscheut van populair Toscane, maakt dit een citytrip uit de duizenden en de toeristische tram en metro maken het je in de stad gemakkelijk. Milaan is een echte, compacte, welvarende wereldstad, geen museumachtig poppenhuisje.

De oorspronkelijke naam was Keltisch, en betekent Ďin het midden van de vlakteí. Maar waarom Duitsers het ĎMailandí noemen, is ons een raadsel... Als in februari en in oktober de grote modebeurs (Moda Donna) plaatsvindt, kan je er wel over de koppen lopen, vooral leuk als je zelf iets actief in de mode te zoeken hebt.

Vakantiewoningen Toscane

Meer informatie: | Adverteren | Disclaimer