Stel je eigen ItaliŽ reis samen met de bouwstenen van ItaliŽ online. Reis per (huur)auto en slaap in een kasteel tussen de heuvels of in agriturismo's op afwisselende locaties. Italie Online
Aanmelden Nieuwsbrief

Vakantiehuizen Toscane
home | sitemap | contact   
ItaliŽ, officieel de Italiaanse Republiek, is een land in Zuid-Europa. Ten noorden grenst ItaliŽ aan Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk en SloveniŽ. De rest van het land wordt omringd door de Tyrreense Zee, de Middellandse Zee, de Ionische Zee en de Adriatische Zee. De eilanden SiciliŽ, SardiniŽ en Elba en een aantal kleinere eilanden behoren ook tot ItaliŽ.

 

Genua

10 musts in Genua!

  1. De Kathedraal di San Lorenzo is een absolute must. Achter de gotische gevel vind je de wereldberoemde kerkschat , de Tresoro, met o. a. de Sacro Catino, de schaal waaruit Christus tijdens het Laatste Avondmaal at.

  2. Palazzo Bianco is een straat met niet minder dan 16 paleizen. Vroeger woonden de rijken van Genua hier, nu zijn er in de paleizen o.a. museums, kantoren en banken gevestigd.

  3. In de haven van Genua vind je een replica van het 16de eeuwse oorlogsschip Galeone Neptune. Absoluut de moeite!

  4. Waag je aan een stadswandeling met als centrale punten het plein Piazza de Ferrari, Teatro Carlo Felice en het huis waar Columbus geboren is. Je kan de tocht ook met de fiets maken, geheel op eigen tempo.

  5. Neem het kabeltreintje Funicolare naar de uitzichtpunten boven de stad. Van hier boven heb je een uniek panoramisch zicht over de haven en de stad van Genua.

  6. Jazzliefhebbers halen hun hartje op in de Louisiana Jazz Club, deze club bestaat al sinds 1963! Je kan er genieten van live optredens of de geschiedenis van de Jazz ontdekken in het enige jazz museum van ItaliŽ.

  7. Duik in het nachtleven van de grootste discotheek van Genua, Discotheek Mako. Dans de benen van onder je lijf of kijk rustig toe hoe het Italiaanse uitgaanspubliek zich uitleeft op de dansvloer.

  8. Lekker eten? Trek naar Zeffrino, je moet op tijd reserveren, maar dat loont zeker de moeite. Wie wil nu niet eten in hetzelfde restaurant als Frank Sinatra?

  9. Ontdek, verscholen achter een ijzeren hek, de chocoladefabriek van Genua. Je kan er genieten van proevertjes. Voor de lekkerbekken!

  10. Bezoek de Mercato OriŽnte, vroeger werden hier de goederen uit het Verre Oosten verhandeld. Nu koop je er lekkere dingen als pesto en zongedroogde tomaatjes.
Vakantiewoningen Toscane

Meer informatie: | Adverteren | Disclaimer