Stel je eigen ItaliŽ reis samen met de bouwstenen van ItaliŽ online. Reis per (huur)auto en slaap in een kasteel tussen de heuvels of in agriturismo's op afwisselende locaties. Italie Online
Aanmelden Nieuwsbrief

Vakantiehuizen Toscane
home | sitemap | contact   
ItaliŽ, officieel de Italiaanse Republiek, is een land in Zuid-Europa. Ten noorden grenst ItaliŽ aan Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk en SloveniŽ. De rest van het land wordt omringd door de Tyrreense Zee, de Middellandse Zee, de Ionische Zee en de Adriatische Zee. De eilanden SiciliŽ, SardiniŽ en Elba en een aantal kleinere eilanden behoren ook tot ItaliŽ.

 

Firenze (Florence)

Firenze

Deze Toscaanse hoofdstad, doorsneden door de rivier Arno, is bovendien de geboortestad van tal van vermaarde genieŽn. Michelangelo zag er het levenslicht en ook de wiegjes van Dante en Da Vinci stonden in Firenze. Zie en voel de inspirerende energie die van deze stad uitgaat! De fortuinlijke expansie kwam vooral rond 1300 tot grote bloei: de Florentijnen waren immers begenadigde bankiers, handelaars en wolbewerkers. In de helft van de 15e eeuw nam de legendarische familie De Medici er de macht in handen. Zij waren het die de stad het merendeel van haar kunstschatten bezorgden en die massaís kunstenaars aanmoedigden tot het scheppen van hun meesterwerken.

Dit is ook een uitgesproken sexy stad, vol sculpturen van naakten, met de alombekende David als de meest meesterlijk uitgevoerde blote man ter wereld.

Firenze is een stad van pleinen en pleintjes, van galerijen en bruggen, van torens en koepels. De romantiek lijkt zich aan het marmer in de straten te hebben vastgehecht.

Een stad waar dromen werkelijkheid wordenÖ

Vakantiewoningen Toscane

Meer informatie: | Adverteren | Disclaimer