Stel je eigen ItaliŽ reis samen met de bouwstenen van ItaliŽ online. Reis per (huur)auto en slaap in een kasteel tussen de heuvels of in agriturismo's op afwisselende locaties. Italie Online
Aanmelden Nieuwsbrief

Vakantiehuizen Toscane
home | sitemap | contact   
ItaliŽ, officieel de Italiaanse Republiek, is een land in Zuid-Europa. Ten noorden grenst ItaliŽ aan Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk en SloveniŽ. De rest van het land wordt omringd door de Tyrreense Zee, de Middellandse Zee, de Ionische Zee en de Adriatische Zee. De eilanden SiciliŽ, SardiniŽ en Elba en een aantal kleinere eilanden behoren ook tot ItaliŽ.

 

Venetie
Ah...VenetiŽ! Bestaat er een romantischer stad in ons oude Europa? ĎOh solo mioí klinkt nog altijd nergens beter dan in VenetiŽ, uit volle borst gezongen door een gondelier die traag voorbij komt gepunterd. Herfst in VenetiŽ, dat is minder toeristen, lagere hotelprijzen en een prachtig op het water reflecterende herfstzon. Trek naar het exclusieve Caffť Florian op het San Marcoplein en geniet van een heerlijke espresso. San Marco bezoek je best in de late namiddag, dan is er iets minder volk.

Een unieke stad, bestaande uit wel 120 eilandjes, met elkaar verbonden door 177 kanalen die je via 400 bruggen oversteekt. Wist je dat zelfs de vrouwelijke gevangenen op een eiland zittenÖ en daar groenten kweken?

In heel VenetiŽ rijden gťťn autoís of scooters! De hele stad bewandel en bevaar je. Taxi, bus, vuilniswagen of limousine? Alles gaat over het water. Dat alleen al maakt dit zo ongelooflijk bijzonder en dit is dus ook een druk bezochte stad.

Op bekende plaatsen, zoals het San Marcoplein, kun je vaak over de koppen lopen. Toch is het makkelijk om aan de drukte te ontsnappen: duik gewoon ťťn van de vele smalle steegjes in en het lijkt wel of je er de enige toerist bent.

Het Venetiaans carnaval is wereldbefaamd en ook buiten de carnavalsperiode maak je er kennis mee. Overal vind je immers winkeltjes en ateliers waar de beroemde carnavalsmaskers worden gemaakt.

De sjieke Cocktail Bellini, waarbij het zachte vruchtvlees van witte perziken wordt afgevuld met prosecco (Italiaanse schuimwijn) ontstond in VenetiŽ. De kant en klare versie is echter lang niet zo lekker als de echte, die je geserveerd krijgt in Harryís Bar - waar ooit Ernest Hemingway er van genoot.

Het is niet goedkoop, nee, maar als je daarna een espressootje gaat drinken, staand aan de toog van een koffiebar in een zijstraatje (dat is goedkoper dan op het terrras), dan kost dat weer amper een paar centen.

Met KLM naar Venetie?


Vakantiewoningen Toscane

Meer informatie: | Adverteren | Disclaimer