Stel je eigen Italië reis samen met de bouwstenen van Italië online. Reis per (huur)auto en slaap in een kasteel tussen de heuvels of in agriturismo's op afwisselende locaties. Italie Online
Aanmelden Nieuwsbrief

Vakantiehuizen Toscane
home | sitemap | contact   
Italië, officieel de Italiaanse Republiek, is een land in Zuid-Europa. Ten noorden grenst Italië aan Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk en Slovenië. De rest van het land wordt omringd door de Tyrreense Zee, de Middellandse Zee, de Ionische Zee en de Adriatische Zee. De eilanden Sicilië, Sardinië en Elba en een aantal kleinere eilanden behoren ook tot Italië.

 

Rome
Naar Rome met Arke.nl ?

 


Romantisch, elegant, bruisend; het ideale verwenweekend. Waar zowel de pelgrim, cultuurliefhebber als gastronoom/levensgenieter zich thuis voelt: Roma!


La Città
ken je al ‘n beetje van film en TV: het pauselijk balkon, de barokke Trevifontein. Ooit was Rome als culturele pelgrimstocht een ‘must’ voor welopgevoede jongelui, en we treden graag in hun voetstappen. Waar toen Calèches reden, toeteren nu Vespa’s!


De brede Tiber doorsnijdt Rome, met links Vaticaanstad en het gezellige Trastevere, en zowat al de rest rechts. Sommigen beweren dat er 2500 musea zijn maar volgens andere bronnen zijn dat er ‘slechts’ 164 attracties, dus vermijd op je citytrip Rome een ‘cultuur-indigestie’.


Bovenal blijft Rome een gezellige oude stad, vol ambiance, met milde winters en ideaal terrasjesweer.


Moe? Zet je op de Spaanse trappen (mooi panorama!) of de Piazza Navona met zijn fonteinen en geniet van het spektakel: de Romein paradeert, is sexy, dol op juwelen van Dolce & Gabana en op sublieme auto’s. Leuk kijkvoer na alle stenen zuilen! Myriaden gestroomlijnde scooters, ook voor coole meiden, zijn een feest voor het oog. Véél handiger dan de metro! Compacte Fiatjes rijden full speed en “Wie het luidst toetert, wint!”

OAD.nl :

Vakantiewoningen Toscane

Meer informatie: | Adverteren | Disclaimer